Bij spoed bel 074 242 19 10

Onderzoeken waarvoor je in de zwangerschap kunt kiezen

De meeste kinderen worden gelukkig gezond geboren. Jij kunt hier zelf aan bijdragen door met een gezonde leefstijl je kindje een goede start te geven. Meer weten? Klik hier.

Bij ongeveer 4% van de zwangerschappen is er sprake van een aangeboren afwijking of een erfelijke aandoening. Je kunt hier zelf niets aan doen. Iedere zwangere kan ervoor kiezen om onderzoek te doen naar de gezondheid van het kindje. Er zijn verschillende prenatale testen beschikbaar, de NIPT, het eerste trimester SEO (13 weken echo) en het tweede trimester SEO (20 weken echo). Klik hier voor meer informatie over de verschillende onderzoeken.

Tijdens de eerste controle kunnen wij jullie extra uitleg geven over de NIPT test, de 13 en de 20 weken echo, indien jullie dit wensen. De keuze voor een onderzoek kan lastig zijn. Je kunt te maken krijgen met moeilijke keuzes over het doen van vervolgonderzoek bij een ongunstige uitslag en over het wel of niet afbreken van een zwangerschap. Wij zijn er voor je om je hier bij te helpen.

Praktische info

De praktijk is 24 uur per dag te bereiken op telefoonnummer: 074-2421910. Voor bevallingen en andere dringende zaken kan ten allen tijde gebeld worden. Heb je vragen die kunnen wachten tot de volgende dag of wil je een afspraak maken of een afspraak verzetten? Onze assistentes zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 – 12:30 en van 13:00 tot 16:30. Indien wij niet te bereiken zijn door een technische storing, zijn wij voor spoedgevallen altijd te bereiken via het ziekenhuis, telefoonnummer: 088-708 78 78.

Onze diensten

Avondspreekuur!

Iedere week op een wisselende dag.

De 15 weken echo

Jongetje? Meisje? Gewoon nieuwsgierig?

Delden vrijdagochtend

Spreekuur in het gezondheidscentrum.