Bij spoed bel 074 242 19 10

Wat kun je van ons verwachten?

Een bevalling is vaak een kwestie van veel tijd en geduld. Het is een zware klus, maar ook een bijzondere klus. Jullie kindje gaat geboren worden! Wij zijn er om je te helpen en te ondersteunen.  We helpen je bij het opvangen van de weeën, geven tips over verschillende houdingen en zijn er om al jullie vragen te beantwoorden. Daarnaast bewaken we natuurlijk hoe het met jou en je kindje gaat. Geef zelf ook aan wat jullie prettig vinden. Dit mag vooraf via een geboorteplan, maar kan ook op het moment zelf. Wij houden daar graag rekening mee.  Als jij je prettig voelt, kan je het beste ontspannen, dat helpt bij het opvangen van de weeën en bevordert het verloop van de bevalling.

Tijdens de ontsluiting komen we meerdere keren langs om te controleren hoe het met jou en je kindje gaat en hoe ver je bent. We geven tips voor ontspanning tussen de weeën door en voor het opvangen van de weeën, bijvoorbeeld een andere houding of een warme douche. We luisteren naar het hartje van je kindje, voelen aan de buik en zullen inwendig onderzoek doen als dit nodig is. Als de ontsluiting flink gevorderd is, of als je er eerder behoefte aan hebt zullen we bij jullie blijven of naar het ziekenhuis gaan. Misselijkheid komt tijdens de ontsluiting veel voor, vaak zien we dit bij 3 en 7 cm. Het belangrijkste bij de ontsluiting is om je ontspanning te zoeken en tijdloos bezig te zijn. Een bevalling houdt zich niet aan de klok. De ontsluiting van een eerste kindje duurt gemiddeld 12 tot 24 uur, maar kan ook 4 uur of 40 uur duren. De lengte maakt niet uit voor het uiteindelijke resultaat, zo lang jij maar je rust kunt vinden en het kunt volhouden.

We hebben ruime ervaring in het begeleiden van bevallingen in alternatieve houdingen, op de baarkruk, in zijligging, op handen en knieën of staand. Deze houdingen kunnen vele voordelen hebben ten opzichte van de rugligging. Het is daarom belangrijk tijdens je bevalling zelf te ontdekken welke houding jij prettig vindt. Natuurlijk geven wij je ook advies. Voor voorbeelden van verschillende houdingen klik hier. Naast verschillende houdingen is er ook de mogelijkheid om in bad te bevallen. Warm water werkt ontspannend. Dit helpt de pijn van de weeën beter te verdragen.

Meer uitgebreide informatie over de bevalling, het geboorteplan en wat je kunt verwachten is te vinden in het 9 maanden plan en tijdens de puur pijn en partner training.

Praktische info

De praktijk is 24 uur per dag te bereiken op telefoonnummer: 074-2421910. Voor bevallingen en andere dringende zaken kan ten allen tijde gebeld worden. Heb je vragen die kunnen wachten tot de volgende dag of wil je een afspraak maken of een afspraak verzetten? Onze assistentes zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 – 12:30 en van 13:00 tot 16:30. Indien wij niet te bereiken zijn door een technische storing, zijn wij voor spoedgevallen altijd te bereiken via het ziekenhuis, telefoonnummer: 088-708 78 78.

Onze diensten

Avondspreekuur!

Iedere week op een wisselende dag.

De 15 weken echo

Jongetje? Meisje? Gewoon nieuwsgierig?

Delden vrijdagochtend

Spreekuur in het gezondheidscentrum.