Bij spoed bel
074 242 19 10

 

De bevalling

Bespreek tijdig voor de bevalling jullie bevalplan. Wat willen jullie wel, maar belangrijker wat wil je niet. Houdt ook rekening met onverwachte scenario’s, zoals bevallen in het ziekenhuis als je eigenlijk graag thuis had willen bevallen. Het kan ook zijn dat de bevalling zo snel gaat, dat we adviseren om thuis te blijven. Dit alles doe je door een bevalplan op te stellen. Dit plan zorgt voor duidelijkheid en dus minder stress. Je weet van elkaar wat je wilt.

Op je telefoon zitten tijdens de bevallig is natuurlijk niet de bedoeling maar het gebruik van de weeën app is wel een aanrader. Hiermee kan je op een makkelijke manier de frequenties van de weeën bijhouden.

Route naar het ziekenhuis.

Zorg dat je de route weet naar zowel ZGT als MST en dat je weet waar je moet parkeren. Er staan rolstoelen klaar, hier moet een 2 euro munt in bij het MST.
TIP Let op de flitspaal richting ZGT! Je kindje rolt er niet zomaar uit dus je kan je gewoon aan de snelheid houden.

Mannenvluchtkoffer.

Als jullie naar het ziekenhuis gaan kan het nog best een tijd duren voordat de baby wordt geboren. Neem wat snacks, tijdschriften, een boek, Ipad of laptop mee. Het kan best fijn zijn om je hoofd even leeg te maken met een netflix serie zodat je, wanneer het dan echt zover is, er weer helemaal voor je vriendin kan zijn.Vergeet daarbij de opladers niet…

Tip Zet een biertje koud voor na de bevalling! Een goede afloop moet natuurlijk gevierd worden!