Bij spoed bel 074 242 19 10

Wat als het niet spontaan op gang komt?

40% van de vrouwen verliest het kindje binnen een week. Als er geen andere problemen zijn, mag je afwachten zo lang je wilt. Mocht de miskraam niet spontaan op gang komen en zie je het niet zitten langer af te wachten of verloopt deze niet voorspoedig, dan kunnen we je verwijzen naar een gynaecoloog.

Meestal wordt er nogmaals een echo gemaakt om te kijken hoe je baarmoeder er uit ziet en of het vruchtje nog in de baarmoeder zit. Afhankelijk van wat er te zien is wordt er samen met jullie besloten wat de beste behandeling is om de miskraam te laten doorzetten. De gynaecoloog zal de volgende opties met je bespreken:

Misoprostol
Medicatie die je zelf vaginaal inbrengt. Klik hier voor meer informatie.

Curettage
De baarmoeder wordt met een zuigbuis via je baarmoedermond leeggezogen. Dit gebeurt onder narcose. Klik hier voor meer informatie.

De keuze is aan jou. Aan beide behandelingen zitten voor- en nadelen die wij of de gynaecoloog met je zullen bespreken. Er is altijd een tussenoplossing mogelijk, zoals een tijdje afwachten. Mocht het niet vanzelf op gang komen kun je alsnog kiezen voor de medicatie of de curettage.

Praktische info

De praktijk is 24 uur per dag te bereiken op telefoonnummer: 074-2421910. Voor bevallingen en andere dringende zaken kan ten allen tijde gebeld worden. Heb je vragen die kunnen wachten tot de volgende dag of wil je een afspraak maken of een afspraak verzetten? Onze assistentes zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 – 12:30 en van 13:00 tot 16:30. Indien wij niet te bereiken zijn door een technische storing, zijn wij voor spoedgevallen altijd te bereiken via het ziekenhuis, telefoonnummer: 088-708 78 78.

Onze diensten

Avondspreekuur!

Iedere week op een wisselende dag.

De 15 weken echo

Jongetje? Meisje? Gewoon nieuwsgierig?

Delden vrijdagochtend

Spreekuur in het gezondheidscentrum.