Bij spoed bel
074 242 19 10

 

Wat als het niet spontaan op gang komt?

40% van de vrouwen verliest het kindje binnen een week. Als er geen andere problemen zijn, mag je afwachten zo lang je wilt. Mocht de miskraam niet spontaan op gang komen en zie je het niet zitten langer af te wachten of verloopt deze niet voorspoedig, dan kunnen we je verwijzen naar een gynaecoloog. Lees meer...

Meestal wordt er nogmaals een echo gemaakt om te kijken hoe je baarmoeder er uit ziet en of het vruchtje nog in de baarmoeder zit. Afhankelijk van wat er te zien is wordt er samen met jullie besloten wat de beste behandeling is om de miskraam te laten doorzetten. De gynaecoloog zal de volgende opties met je bespreken:

Misoprostol
Medicatie die je zelf vaginaal inbrengt. Klik hier voor meer informatie.

Curettage
De baarmoeder wordt met een zuigbuis via je baarmoedermond leeggezogen. Dit gebeurt onder narcose. Klik hier voor meer informatie.

De keuze is aan jou. Aan beide behandelingen zitten voor- en nadelen die wij of de gynaecoloog met je zullen bespreken. Er is altijd een tussenoplossing mogelijk, zoals een tijdje afwachten. Mocht het niet vanzelf op gang komen kun je alsnog kiezen voor de medicatie of de curettage.