Bij spoed bel 074 242 19 10

Je cyclus na een zwangerschap

Een zwangerschap zorgt ervoor dat je menstruatie (on)regelmatiger terug kan komen. Het is bij iedereen verschillend wanneer de eerste menstruatie zich aandient na een zwangerschap.

Als je borstvoeding geeft kan het zijn dat je menstruatie langer wegblijft dan wanneer je flesvoeding geeft. Voor iedereen geldt dat voordat je je eerste menstruatie hebt er al een eisprong plaatsgevonden heeft. Dit betekent dat je weer vruchtbaar bent. Een eisprong kan al vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling plaatsvinden. Het is niet in te schatten wanneer de eisprong is, omdat het moment van de eerste menstruatie bij iedereen verschilt. Als je niet op korte termijn weer zwanger wilt worden of als het afgeraden wordt het eerste jaar weer zwanger te worden, bijvoorbeeld na een keizersnede, is het dus verstandig na te denken over anticonceptie. We bespreken dit met jullie in het kraambed en hebben het hier over als je hier behoefte aan hebt. Ook zullen we het bij de nacontrole bespreken. Eerder vragen? Je mag altijd telefonisch contact opnemen. Samen kunnen we je de voor- en nadelen van de verschillende opties uitleggen en je helpen de anticonceptie te vinden die bij jou en je situatie past.

Praktische info

De praktijk is 24 uur per dag te bereiken op telefoonnummer: 074-2421910. Voor bevallingen en andere dringende zaken kan ten allen tijde gebeld worden. Heb je vragen die kunnen wachten tot de volgende dag of wil je een afspraak maken of een afspraak verzetten? Onze assistentes zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 – 12:30 en van 13:00 tot 16:30. Indien wij niet te bereiken zijn door een technische storing, zijn wij voor spoedgevallen altijd te bereiken via het ziekenhuis, telefoonnummer: 088-708 78 78.

Onze diensten

Avondspreekuur!

Iedere week op een wisselende dag.

De 15 weken echo

Jongetje? Meisje? Gewoon nieuwsgierig?

Delden vrijdagochtend

Spreekuur in het gezondheidscentrum.