Bij spoed bel 074 242 19 10

Geboorteplan

Jij bent zelf de baas over je eigen lijf en over wat er met je gebeurt. Je hebt zelf de regie! Dit vinden wij erg belangrijk. Net zo belangrijk als kennis hebben over de bevalling en wat er met jou en je kindje gebeurt. 1 op de 6 vrouwen kijkt niet goed terug op de bevalling, deels door te weinig kennis. Daarom is je goed voorbereiden heel belangrijk. Het kan natuurlijk zijn dat er tijdens de ontsluitingsperiode of tijdens het persen iets gebeurt waardoor er snel keuzes gemaakt moeten worden. Het is dan fijn dat je al over eventuele acute situaties nagedacht hebt. Je kunt zowel in de zwangerschap als tijdens de bevalling voor verschillende keuzes komen te staan. Het kan zijn dat er medisch handelen nodig is, wat je eigenlijk niet wilt of gepland had.

Het is goed om daarom nu al goed over de bevalling na te denken en jouw wensen en die van je partner op papier te zetten, een bevalplan. We zijn het in de praktijk gewend te werken met het meadiarium. Een zelfstudie boek die je helpt voor te bereiden op je bevalling. Hoe ga je normaal om met pijn? Waar ben je bang voor? Wat is juist je kracht? Het is goed je kennis over een bevalling te verbreden. Lees erover of ga naar een zwangerschapscursus of informatiebijeenkomst. Dit helpt ook om straks beter terug te kunnen kijken op je bevalling. Kortom weet wat je te wachten staat en voor welke keuzes je kan komen te staan. Heb het er met elkaar over, zodat je weet wat de wensen van jou en je partner zijn. Wij coachen en begeleiden jullie naar het ouderschap!

Praktische info

De praktijk is 24 uur per dag te bereiken op telefoonnummer: 074-2421910. Voor bevallingen en andere dringende zaken kan ten allen tijde gebeld worden. Heb je vragen die kunnen wachten tot de volgende dag of wil je een afspraak maken of een afspraak verzetten? Onze assistentes zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 – 12:30 en van 13:00 tot 16:30. Indien wij niet te bereiken zijn door een technische storing, zijn wij voor spoedgevallen altijd te bereiken via het ziekenhuis, telefoonnummer: 088-708 78 78.

Onze diensten

Avondspreekuur!

Iedere week op een wisselende dag.

De 15 weken echo

Jongetje? Meisje? Gewoon nieuwsgierig?

Delden vrijdagochtend

Spreekuur in het gezondheidscentrum.