Bij spoed bel 074 242 19 10

Ontsluiting

Na het verweken, centreren en verstrijken van de baarmoederhals begint de ontsluiting en gaat de baarmoederhals stukje bij beetje open. Als je baarmoederhals helemaal open is, heb je volkomen ontsluiting: 10 centimeter. De baarmoedermond is dan niet meer te voelen. De weg is vrij en het persen kan beginnen. Bij een tweede of volgend kind gaat het verstrijken van je baarmoedermond en de ontsluiting vaak gelijk op. De ontsluiting kan hierdoor sneller verlopen. De ontsluiting verloopt in twee fasen: de latente en de actieve fase. De weeën worden, naarmate je ontsluiting meer wordt, krachtiger en komen vlotter op elkaar. Ook zullen de weeën pijnlijker worden naarmate je verder komt in de ontsluiting.

Houdingen tijdens het opvangen van je weeën

Het kan tijdens de bevalling helpen om te wisselen in houdingen, dit om de weeën te bevorderen en het kindje zoveel mogelijk ruimte te geven om verder te komen. Kies een houding waar jij je het prettigst bij voelt.

Praktische info

De praktijk is 24 uur per dag te bereiken op telefoonnummer: 074-2421910. Voor bevallingen en andere dringende zaken kan ten allen tijde gebeld worden. Heb je vragen die kunnen wachten tot de volgende dag of wil je een afspraak maken of een afspraak verzetten? Onze assistentes zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 – 12:30 en van 13:00 tot 16:30. Indien wij niet te bereiken zijn door een technische storing, zijn wij voor spoedgevallen altijd te bereiken via het ziekenhuis, telefoonnummer: 088-708 78 78.

Onze diensten

Avondspreekuur!

Iedere week op een wisselende dag.

De 15 weken echo

Jongetje? Meisje? Gewoon nieuwsgierig?

Delden vrijdagochtend

Spreekuur in het gezondheidscentrum.