Bij spoed bel 074 242 19 10

Roze wolk?

De eerste weken na de bevalling gebeurt er erg veel. Je hebt hard gewerkt voor de bevalling, chronisch slaapgebrek en je hormonen gieren door je lijf. Dit kan je heel kwetsbaar maken. Ook kan het behoorlijk op jullie relatie drukken. De wolk is hierdoor niet altijd roze gekleurd.

Het kan daarom fijn zijn om niet te veel bezoek te ontvangen en alleen mensen te laten komen die je goed mee kunnen helpen. Iemand die lekker voor jullie kookt of je op een andere manier kan ondersteunen. Het is normaal dat je je soms verdrietig voelt of dat je twijfelt of je het wel goed doet. Er komt erg veel op je af deze week. Meestal gaat dit gevoel vanzelf weer over.

Merk je dat er een grijze sluier voor je roze wolk hangt? Blijf je je kwetsbaar voelen of kijk je niet goed terug op de bevalling? Probeer dit bespreekbaar te maken met je partner, je kraamverzorgster of met ons. Zoek steun bij vriendinnen of familie. Je hoeft je niet te schamen voor dit gevoel, je bent niet de enige. Daarnaast mag je ons altijd bellen en kunnen we samen kijken of wij iets voor je kunnen betekenen of je kunnen doorsturen naar een specialist.

Praktische info

De praktijk is 24 uur per dag te bereiken op telefoonnummer: 074-2421910. Voor bevallingen en andere dringende zaken kan ten allen tijde gebeld worden. Heb je vragen die kunnen wachten tot de volgende dag of wil je een afspraak maken of een afspraak verzetten? Onze assistentes zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 – 12:30 en van 13:00 tot 16:30. Indien wij niet te bereiken zijn door een technische storing, zijn wij voor spoedgevallen altijd te bereiken via het ziekenhuis, telefoonnummer: 088-708 78 78.

Onze diensten

Avondspreekuur!

Iedere week op een wisselende dag.

De 15 weken echo

Jongetje? Meisje? Gewoon nieuwsgierig?

Delden vrijdagochtend

Spreekuur in het gezondheidscentrum.