Bij spoed bel 074 242 19 10

Wat kan je van ons verwachten?

Je komt in de zwangerschap ongeveer 15 keer bij ons op controle. We meten jouw bloeddruk en controleren de groei van je kindje en luisteren naar het hartje. Je krijgt informatie die op dat moment van de zwangerschap voor jullie belangrijk is en we proberen je vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij 24/7 bereikbaar en mag je ons altijd bellen als je ongerust bent of even niet zo lekker in je vel zit.

We vinden het belangrijk om jou en je partner, goed te leren kennen, zodat we weten waar je behoefte aan hebt. Op deze manier kunnen we jullie het beste begeleiden, zowel in je zwangerschap, tijdens je bevalling en in je kraambed. Vind je het fijn niet te veel gezichten te zien tijdens de controles? Dit kan. Geef dit bij ons aan! Meld je aan voor het 9 maanden plan om onder andere de ontwikkeling van je kindje te volgen en meer te lezen over de veranderingen in je lijf tijdens de zwangerschap. Ook staat er in de nieuwsbrieven beschreven welke dingen je moet regelen en krijg je informatie die voor dat moment belangrijk voor je is.

Termijnecho

Tussen de 9 en 12 weken zwangerschap maken we weer een echo om de zwangerschapstermijn het nauwkeurigst te berekenen. Dit doen we door het kindje op te meten van kruin tot stuitje. We stellen de uitgerekende datum vast. Het blijft natuurlijk wel een verrassing wanneer je kindje gaat komen. Drie weken voor je uitgerekende datum tot 2 weken daarna is een normale termijn om te bevallen.

Geslachtsbepalingsecho of gezellig even kijken?

Wil je weten of je kindje een jongen of meisje is of wil je je kindje graag nog een keer zien? Dat kan! We doen zelf de geslachtsbepaling tussen de 14 en 16 weken zwangerschap. Voor deze echo vragen we 50 euro, omdat het een pretecho betreft.

Praktische info

De praktijk is 24 uur per dag te bereiken op telefoonnummer: 074-2421910. Voor bevallingen en andere dringende zaken kan ten allen tijde gebeld worden. Heb je vragen die kunnen wachten tot de volgende dag of wil je een afspraak maken of een afspraak verzetten? Onze assistentes zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 – 12:30 en van 13:00 tot 16:30. Indien wij niet te bereiken zijn door een technische storing, zijn wij voor spoedgevallen altijd te bereiken via het ziekenhuis, telefoonnummer: 088-708 78 78.

Onze diensten

Avondspreekuur!

Iedere week op een wisselende dag.

De 15 weken echo

Jongetje? Meisje? Gewoon nieuwsgierig?

Delden vrijdagochtend

Spreekuur in het gezondheidscentrum.