Bij spoed bel
074 242 19 10

 

Wat kun je na een miskraam verwachten?

Als de baarmoeder weer leeg is blijft je ongeveer 5 tot 14 dagen bloed verliezen. Je zult merken dat het bloedverlies minder en donkerder van kleur wordt. De buik blijft vaak wel gevoelig. Dit kan nog een paar dagen duren.

Verdere klachten kunnen zijn:

  • Last van de darmen: diarree of obstipatie
  • (Erge) moeheid
  • Een leeg gevoel, zowel lichamelijk als geestelijk.

Rust
Rust is goed voor de genezing van je lijf en helpt ook bij de verwerking van een miskraam. Het is daarom goed om toe te geven aan de moeheid en veel te rusten. Het even niet werken kan hier ook goed bij helpen. Na verloop van tijd zul je je leven vanzelf weer oppakken. Vrouwen doen dit op hun eigen manier. Niemand is hetzelfde en de ene vrouw heeft meer tijd nodig dan de andere vrouw.

Soms is het te lastig om het verlies alleen of met je partner/familie/vrienden te verwerken. Het is dan goed hulp te zoeken via de huisarts of een psycholoog. Ook bestaat er een goede website waar je terecht kunt met je vragen, klik hier.

Gemeenschap na een miskraam

Vrijen na een miskraam kan als jullie er beiden weer behoefte aan hebben. Het is medisch gezien niet nodig een menstruatie af te wachten, om te proberen weer zwanger te worden. Wel is het te adviseren te wachten tot het bloedverlies afgelopen is, omdat er anders meer kans is op een baarmoederontsteking.