Bij spoed bel
074 242 19 10
9 maanden plan

Jouw 9 maanden plan!

Klik het bolletje verder om de onderwerpen per nieuwsbrief te zien!

Gefeliciteerd! De eerste 8 weken.

Een spannende tijd breekt aan, in verwachting van jullie kindje! We stellen ons in deze nieuwsbrief aan je voor, maar we hebben ook aandacht voor de ontwikkeling van je kindje, je leefstijl, de eerste controle, handige dingen om te weten, de verandering in je lijf en of er dingen zijn die je moet regelen.

De eerste controle en verschillende onderzoeken, 8-12 weken

Alweer een tijdje op weg! Het kan zijn dat je meer klachten krijgt. Je bent meer moe of misselijk en voelt dat je lijf verandert. In deze nieuwsbrief hebben we aandacht voor de ontwikkeling van je kindje, de termijnecho, onderzoeken om over na te denken en de veranderingen in je lijf

Wat moet je allemaal regelen? Een jongen of een meisje? De periode tussen de 12 en 18 weken.

Het tweede trimester! Bij 12 weken zwangerschap is de kans op een miskraam aanzienlijk kleiner geworden. De periode om dingen te regelen, je werk op de hoogte te stellen, het blijde nieuws de wereld in brengen en erover nadenken of jullie willen weten of jullie kindje een jongen of een meisje is! In deze nieuwsbrief hebben we aandacht voor de ontwikkeling van je kindje, de geslachtsbepaling, checklist met wat je moet regelen en de veranderingen in je lijf.

Op en over de helft! De periode tussen de 18 en 26 weken.

Je bent bijna op de helft van je zwangerschap! De 20 weken echo zal niet meer lang op zich laten wachten en het wordt langzaam tijd om over de bevalling na te denken. In deze nieuwsbrief hebben we aandacht voor de ontwikkeling van je kindje, de 20 weken echo, de bevalling, borst-of flesvoeding en de veranderingen in de je lijf.

Je voelt je kindje bewegen en je lijf verandert! De periode tussen de 26 en 32 weken.

Je bent ruim over de helft! Sterker nog, het aftellen kan langzaam beginnen. Een periode waarin het lichamelijk langzaam zwaarder begint te worden en je wat ongemakken begint te merken. Jij en je partner voelen je kindje als het goed is allebei bewegen! Je lichaam accepteert die drukte niet altijd meer, dus neem voldoende rust waar kan! In deze nieuwsbrief hebben we aandacht voor de ontwikkeling van je kindje, de groeiecho, harde buiken, bewegingen van je kindje na 26 weken en de veranderingen in je lijf.

Voorbereiding op de bevalling en je verlof! De periode tussen de 32 en 37 weken.

Het aftellen is begonnen! Je werk afronden en je werkdagen aftellen, maar ook langzaam de weken aftellen naar de ontmoeting met jullie kindje. Wat ga jij doen in je verlof? In deze nieuwsbrief hebben we aandacht voor de ontwikkeling van je kindje, de bevalling, wat als je kindje in stuit ligt, het mama café en de veranderingen in je lijf.

Voorbereidingen in huis en wat als je overtijd loopt? De periode tussen de 37 en 42 weken.

Je maakt in deze periode kennis met je kindje! Een spannende periode, wat kun je verwachten, wanneer begint de bevalling en hoe ziet je kindje er uit? Ook de periode om je rust nog te pakken en leuke dingen te doen. We hebben in deze nieuwsbrief aandacht voor de ontwikkeling van je kindje, de laatste voorbereidingen thuis, wat als het een keizersnede wordt, de hielprik en gehoorscreening, wat als je overtijd loopt en de veranderingen in je lijf.

De eerste weken met je kindje!

Gefeliciteerd, jullie zijn ouders geworden! Hoe vinden jullie je nieuwe rol? Het is wennen en dat mag! In deze nieuwsbrief hebben we aandacht voor de ontwikkeling van je kindje, je kindje dragen, babymassage, Dustan Babytaal, de kraamperiode en wat je kunt verwachten, borstvoeding en kolven, online hulpmiddelen, het consultatiebureau en de nacontrole.

Het leven met je kindje!

De kraamperiode is achter de rug. Een week waarin veel gebeurd is en jullie veel geleerd hebben. Nu gaat het leventje weer langzaam door. In deze nieuwsbrief hebben we aandacht voor de ontwikkeling van je kindje, het leven met je kindje en het effect op jullie relatie en veranderingen in je lijf.

Jouw persoonlijke zwangerschapskalender

Om je uitgerekende datum te berekenen en je persoonlijke zwangerschapskalender te bekijken..

Klik hier

Eerste dag van je laatste menstruatie

 
 

 

Bereken uitgerekende datum

Je bent uitgerekend op:

 

Vul je uitgerekende datum in voor jouw persoonlijke zwangerschapskalender

 
 
Bereken mijn kalender

Alle belangrijke data op een rij:

 • Je laatste menstruatie begon op
 • De conceptiedatum (de bevruchting) is
 • De innesteling is rond . De precieze datum kan je voelen door wat menstruatie-achtige krampen en een beetje bloedverlies; innestelingsbloeding.
 • Je kan een zwangerschapstest uitvoeren vanaf om te weten of je zwanger bent.
 • Je eerste echo wordt rond de 8 weken gepland op
 • Op ben je op de helft!! De 20 weken echo wordt tegen die tijd gepland.
 • Je eerste trimester (week 0 t/m 12) begint op . In deze periode groeit je baby van eicel naar embryo tot foetus.
 • Je tweede trimester (week 13 t/m 27) begint op . Hoera! De eerste 12 weken zijn voorbij.
 • De kans op een miskraam is nu aanzienlijk afgenomen en je zwangerschapskwalen zullen nu (hopelijk) ook minder worden.
  Geniet van dit tweede trimester.
 • Je derde trimester (week 28 t/m 40) begint op . De laatste fase waarin je baby verviervoudigt in gewicht en jouw buik dus ook flink toeneemt.
 • Je uitgerekende datum is . De bevalling en geboorte van je kindje!

Lees meer over zwangerschap, de bevalling, kraamtijd en borstvoeding. Het laatste nieuws van de praktijk en ontwikkeling van de branche

 • Avondspreekuur!

  Iedere week op een wisselende dag.

  highlights-image
 • De 15 weken echo

  Jongetje? Meisje? Gewoon nieuwsgierig?

   

  highlights-image
 • Delden vrijdagochtend

  Spreekuur in het gezondheidscentrum.

   

  highlights-image