Bij spoed bel 074 242 19 10

‘Bevallingen in Nederland te vaak ingeleid’.

Gepubliceerd AD: 10 augustus 2015

Bevallingen in het ziekenhuis worden vaak kunstmatig opgewekt. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) maakt zich zorgen over deze toename.

De verloskundigenvereniging KNOV stelt dat er onvoldoende aandacht is voor de negatieve gevolgen van een inleiding, waarbij ontsluiting en weeën kunstmatig worden opgewekt door vliezen te breken en een infuus met weeënopwekkers.

Gynaecologenvereniging NVOG zegt in de krant dat er inderdaad risico’s verbonden zijn aan een inleiding. “En dus moet je alleen ingrijpen als het leven van moeder en/of kind in gevaar is”, aldus gynaecoloog Jan Derks.

Praktische info

De praktijk is 24 uur per dag te bereiken op telefoonnummer: 074-2421910. Voor bevallingen en andere dringende zaken kan ten allen tijde gebeld worden. Heb je vragen die kunnen wachten tot de volgende dag of wil je een afspraak maken of een afspraak verzetten? Onze assistentes zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 – 12:30 en van 13:00 tot 16:30. Indien wij niet te bereiken zijn door een technische storing, zijn wij voor spoedgevallen altijd te bereiken via het ziekenhuis, telefoonnummer: 088-708 78 78.

Onze diensten

Avondspreekuur!

Iedere week op een wisselende dag.

De 15 weken echo

Jongetje? Meisje? Gewoon nieuwsgierig?

Delden vrijdagochtend

Spreekuur in het gezondheidscentrum.